Kategorier
Projekter

Brøndbyvester Skole Grå Gård

Plads til regnvand, boldspil og undervisning.

Løb igennem gården, efter en bold, igennem en vandpyt og tag et hvil på amfiteaterets kant. I den grå skolegård kan man skate, spille bold og hoppe i vandpytten eller sætte sig i amfiteateret og hyggesnakke eller lave undervisning.

Når det regner skifter skolegården karakter og regnvandet fra tagene løber i de åbne orange render til vandpytten og det orange amfiteater. Teateret er et samlingspunkt både i tørvejr og regnvejr. Den grå asfalt i gården giver mulighed for aktiv leg. Den blå vandpyt er en plet i gården, der kan tørre ud, stå med et vandspejl eller om vinteren fryse til en skøjtebane.

Formålet med projektet er at aflaste kloaksystemet ved at håndtere regnvandet lokalt ved nedsivning og fordampning. Samtidig er skolegården blevet renoveret med regnvandet som en rekreativ ressource. Projektet er udviklet og finansieret i samarbejde mellem Brøndby Kloakforsyning A/S og Brøndby Kommune.

Når det regner, ledes regnvand fra de omkringliggende tage til amfiteatret gennem åbne render over gårdens belægning, hvor vandet med det samme siver ned gennem den gennemtrængelige gummiasfalt til en underliggende faskine. I den anden del af skolegården er vandpytten et permanent vandspejl med siddeplinte omkring. Om vinteren fryser vandspejlet til og i tørre perioder kan vandet fordampe helt. Få steder er skolegården desuden lettere beplantet.

Plan B – koblede løsninger

Ved store regnhændelser kan vandet stuve op i amfiteateret og i vandpytten, hvor der vil stå vand i en kortere periode. Herefter løber vandet til 2 store nedgravede faskiner, hvorfra det stille nedsives. Ved ekstreme skybrud løber vandet fra faskinerne videre til kloakken.

Projekttegning

Plan- og snittegning over skolens grå gård.

Hent plan- og snittegning som pdf

Snittegning

Tekniske tegninger af amfiteaterets og vandpyttens snit, med vandets vej til de underliggende faskiner.

Hent snittegning som pdf

Galleri

Fakta

Adresse:

Krogagervej 34, 2605 Brøndby Vis på Google Map

Etableret:

Januar 2012

Elementer:

Amfiteater (bassin), vandpyt, åbne render, gennemtrængelige overflader og faskiner.

Afkobling:

Delvis afkobling til 2 års regn med overløb til kloak.

Dimension:

3000 m2 tagflade til 78 m3 til amfiteater, vandpyt og faskiner.

Medvirkende:

HOFOR A/S, BIOFOS, Brøndby Kommune og Materielgård, Orbicon, Wicotec og Thing og Wainø.