Brøndbyvester Skole Grå Gård

Se fuldt galleri
LUK GALLERI

Brøndbyvester Skole Grå Gård

Plads til regnvand, boldspil og undervisning

Løb igennem gården, efter en bold, igennem en vandpyt og tag et hvil på amfiteaterets kant. I den grå skolegård kan man skate, spille bold og hoppe i vandpytten eller sætte sig i amfiteateret og hyggesnakke eller lave undervisning.

 

Når det regner skifter skolegården karakter og regnvandet fra tagene løber i de åbne orange render til vandpytten og det orange amfiteater. Teateret er et samlingspunkt både i tørvejr og regnvejr. Den grå asfalt i gården giver mulighed for aktiv leg. Den blå vandpyt er en plet i gården, der kan tørre ud, stå med et vandspejl eller om vinteren fryse til en skøjtebane.

 

 

Formålet med projektet er at aflaste kloaksystemet ved at håndtere regnvandet lokalt ved nedsivning og fordampning. Samtidig er skolegården blevet renoveret med regnvandet som en rekreativ ressource. Projektet er udviklet og finansieret i samarbejde mellem Brøndby Kloakforsyning A/S og Brøndby Kommune.

 

Når det regner, ledes regnvand fra de omkringliggende tage til amfiteatret gennem åbne render over gårdens belægning, hvor vandet med det samme siver ned gennem den gennemtrængelige gummiasfalt til en underliggende faskine. I den anden del af skolegården er vandpytten et permanent vandspejl med siddeplinte omkring. Om vinteren fryser vandspejlet til og i tørre perioder kan vandet fordampe helt. Få steder er skolegården desuden lettere beplantet.

 

Plan B – koblede løsninger

Ved store regnhændelser kan vandet stuve op i amfiteateret og i vandpytten, hvor der vil stå vand i en kortere periode. Herefter løber vandet til 2 store nedgravede faskiner, hvorfra det stille nedsives. Ved ekstreme skybrud løber vandet fra faskinerne videre til kloakken.

 

 

projektikoner_Page_021 PROJEKTTEGNING 

 

Plan- og snittegning over skolens grå gård

 

Klik her for at åbne PDFen

 

ikon_tegning

 

 

SNITTEGNING

 

Tekniske tegninger af amfiteaterets og vandpyttens snit, med vandets vej til de underliggende faskiner.

 

Klik her for at åbne PDFen

 

Læs videre og se info

 

FAKTA


Adresse:
Krogagervej 34, 2605 Brøndby
Etableret:
Januar 2012
Elementer:
Amfiteater (bassin), vandpyt, åbne render, gennemtrængelige overflader og faskiner
Afkobling:
Delvis afkobling til 2 års regn med overløb til kloak
Dimension:
3000 m2 tagflade til 78 m3 til amfiteater, vandpyt og faskiner
Medvirkende:
HOFOR A/S, BIOFOS, Brøndby Kommune og Materielgård, Orbicon, Wicotec og Thing og Wainø